Reparasjon av acryl / plexiglass

Dersom skaden er dypgående lar det seg ikke gjøre å reparere skaden hva meg er bekjent. Men dersom acrylen er ripete, matt eller ujevn kan du gjøre som følger:
Jeg mottok en bestilt vare som enkelte steder var både matt og ujevn i kantene. Vannslipte området først med 1200 papir, men dette gikk noe tregt og gikk derfor over til 600. Etter at området var jevnt over glatt og matt påførte jeg Norpol R10 rubbing. Brukte videre en poleringsmaskin på saktegående fart (300 o/min) og «slipte» området med jevne bevegelser 2 ganger. Resultatet ble en meget blank og fin overflate. Vær forsiktig når du bruker polermaskinen: Bruk ikke makt og beveg maskinen jevnt slik at plexiglasset ikke blir varmt og smelter.
Man kan sikkert bruke ulike rubbingputer på maskinen, men jeg benyttet en polerpute i 100% ull – Oskar’s Quality Products, Stock no 880A.
Disse er forholdvis dyre i innkjøp: Ca. kr. 300,- pr. stk og fåes kjøpt hos Reichholdt. Polerputene kan vaskes med Milo på 40 grader i maskin og varer i mange år om man behandler disse riktig.

Send oss gjerne tips om andre fremgangsmåter med godt resultat.

norpol